Butiken

Renovering av fasad, återförsäljare och besök i butiken

Det sker just nu en omfattande renovering av fasaden på Olofsgatan där jag har både min verkstad och butik. Flera fönster var spruckna, det drog kallt och fasaden på två av sidorna var väldigt slitna. Vi har planerat den här upprustningen i ett år och för en månad sedan drog den igång. Vi har tagit hjälp av kunniga Ronetts bygg då det är en stor fastighet som ska rustas upp.

Vi kommer att sätta in nya träfönster och färgerna kommer att vara de samma, grått med röda detaljer. De som tidigare ägt huset har blandat träfönster, aluminiumfönster, med spröjs och utan. Nu blir det träfönster med spröjs i 1920-tals anda som sig bör.  

Butiken finns kvar men är inte öppen till vardags. Ni kan som vanligt maila mig om ni vill göra ett besök. Försäljning sker till största del här på hemsidan och hos utvalda återförsäljare runt om i landet. Det verkar som att ni tycker det är helt ok att handla på webben eller skicka iväg ett sms innan fysiskt besök hos mig. Det är svårt att räcka till överallt när man bara har sig själv att förlita sig på. 


Såhär ser det ut just nu..Här kan ni läsa lite mer om mina återförsäljare och vart du kan hitta dem:

Norrgavel

Norrgavel kombinerar traditionellt möbelsnickeri med modern teknik och väljer hållbara och miljövänliga naturmaterial. De säljer även inredningsdetaljer samt handgjort porslin från Ljung by Ljung sedan våren 2019, keramiken säljs endast i butik i Malmö, Lammhult, Stockholm, Nacka, Uppsala, Göteborg och Oslo.


Möckelsnäs herrgård, Diö

I naturskön miljö erbjuder Möckelsnäs Herrgård och Möckelsnäs Trädgård ett rikt utbud av upplevelser och olika miljöer. De ordnar konferenser, bröllop och fester. De driver också en gårdsbutik med handgjord keramik från Ljung by Ljung och munblåst glas från Smaelta.


Gårdsbutiken Stiftsgården, Skillingaryd

Stiftsgården Tallnäs är en konferens & lägergård i hjärtat av Småland. Deras kök serverar omsorgsfullt lagad mat på handgjort porslin av Ljung by Ljung. I deras världsbutik hittar ni fairtrademärkta och ekologiskt framtagna hantverk och livsmedel, bland annat ett urval keramik från Ljung by Ljung.


Wanås konst, Wanås

Wanås Konst är en internationell skulpturpark och ett centrum för konst och lärande som drivs av den ideella Stiftelsen Wanås Utställningar. Här skapas, presenteras och förmedlas internationell samtidskonst med inriktning på skulptur och installation. Min keramik hittar ni i shop och café sedan sommaren 2021.


Ljungbergsmuseet, Ljungby

Ljungbergmuseet är en kulturell mötesplats för allmänhet, skola, omsorg, kultur och näringsliv, vackert beläget vid Lagans strand mitt i Ljungby. I butiken vid entréen hittar ni ett urval av lokala hantverk, bland annat keramik från Ljung by Ljung. 

Noko scents, Dalarö

NOKO är ett skandinaviskt varumärke som grundades av Anna och Rikard i Stockholms skärgård 2021 med en ambition att skapa lyxiga handgjorda dofter som är bra för planeten. Till dem har jag tagit fram en egen vas för doftpinnar.