Återförsäljare

Keramiken finns bland annat att handla hos:


Norrgavel

Norrgavels designmöbler formges och tillverkas utan kompromisser. Alltid med stor omsorg om detaljer, funktion och formskönhet. De kombinerar traditionellt möbelsnickeri med modern teknik och väljer hållbara och miljövänliga naturmaterial. Rena material som är hämtade från naturen, och kan återvända dit som jord och mull när den tiden kommer. De säljer även inredningsdetaljer och handgjort porslin från bland annat ljungBYljung, endast i butik i Malmö, Lammhult, Stockholm, Nacka, Uppsala, Göteborg och Oslo.

Möckelsnäs herrgård, Diö

I naturskön miljö erbjuder Möckelsnäs Herrgård och Möckelsnäs Trädgård i samarbete ett rikt utbud av upplevelser och olika miljöer. De ordnar konferenser, bröllop och fester. De erbjuder övernattning på herrgården, fiske, bad i badtunna, konstutställningar, mat i restaurangen och de driver en gårdsbutik med bland annat keramik från ljungBYljung och munblåst glas från Smaelta. På Möckelsnäs herrgård blir man aldrig sysslolös.

Gårdsbutiken Stiftsgården, Skillingaryd

Stiftsgården Tallnäs är en konferens & lägergård i hjärtat av Småland. Upptäck deras vackra omgivningar, med naturen och Linnesjön inpå knuten. Här upplevs konferens, läger och högtider. Deras kök serverar omsorgsfullt lagad mat på handgjort porslin av ljungBYljung, deras kapell skänker en stunds avkoppling och naturen ger oss alla ny energi. I deras så kallade världsbutik hittar ni fairtrademärkta och ekologiskt framtagna hantverk och livsmedel, bland annat ett urval keramik från ljungBYljung.  


Wanås konst, Wanås

Wanås Konst är en internationell skulpturpark och ett centrum för konst och lärande som drivs av den ideella Stiftelsen Wanås Utställningar. Här skapas, presenteras och förmedlas internationell samtidskonst med inriktning på skulptur och installation. Min keramik hittar ni i shop och café sedan sommaren 2021.

Ljungbergsmuseet, Ljungby

Ljungbergmuseet Kronobergs läns Bildkonstmuseum är en kulturell mötesplats för allmänhet, skola, omsorg, kultur och näringsliv, vackert beläget vid Lagans strand mitt i Ljungby.

Grunden för verksamheten är att visa Sven Ljungbergs och Ann Margret Dahlquist-Ljungbergs konstnärliga gärning. Detta sker främst genom den permanenta samlingen men även kontinuerligt i specialutställningar med betydande svenska och nordiska konstnärer.

Noko scents, Dalarö

NOKO är ett skandinaviskt varumärke som grundades av Anna och Rikard i Stockholms skärgård 2021 med en ambition att skapa lyxiga handgjorda dofter som är bra för planeten. Till dem har jag tagit fram en egen vas för doftpinnar. Till skillnad från de massproducerade parfymhusen tillverkas NOKO i en liten studio med fokus på högkvalitativ, handgjord tillverkning. Med stor uppmärksamhet på detaljer och kreativitet använder de högkvalitativa och i första hand naturliga ingredienser som noggrant blandas i små omgångar. Alla deras ljus är dessutom veganska, tillverkade av växtbaserat sojavax. 

Vrakberget, onlineförsäljning

Niclas Montelius grundade Vrakberget med drivkraften att erbjuda produkter som bjuder in till passionerad matlagning och kvalitativ avkoppling. Vrakberget utvecklar alla sina produkter från grunden i Sverige och håller produktionen så lokal som möjligt. Nackas omgivningar och det svenska landskap är deras ständiga inspirationskälla.

Lilla Skafferiet, Ljungby

Lokalt i Ljungby hittar vi denna lilla delikatessbutik som säljer allt från ost och te till choklad och kaffe. Frida med personal ordnar färdiga presentpåsar och inredning tillsammans med färska ostar och charkgjuterier.

Glocalus, Kina

Glocalus erbjuder möbler och heminredning av europeiska märken, främst till den kinesiska marknaden. Det svenska hantverket uppskattas hos den kinesiska befolkningen, framförallt handgjorda te- och kaffekoppar.

Våges, Onlinesförsäljning & mässor

Fyra syskon tog över Våges smide efter sin far Våge i början på tvåtusentalet. De erbjuder smarta och kluriga produkter i smide till hemmet, framförallt vackra ljusstakar. De kan nu även erbjuda handgjord keramik tillsammans med lokalt producerade värmeljus och annat smått.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.