Reklamation och retur

Du som är privatperson har 14 dagars bytesrätt/ångerrätt när du handlar. Det innebär att du inom 14 dagar från att du mottagit ditt paket kan skicka tillbaka oanvända, oskadade varor. Om en vara har använts eller hanterats oförsiktigt, så att den inte längre kan säljas som ny, har du inte rätt till en återbetalning. För att kunna fastställa en varas egenskaper eller funktion måste du i vissa fall bryta förpackningen, som i så fall ska öppnas så varsamt som möjligt samt återsändas tillsammans med varan.
Rabatterade varor returneras ej.

Observera att du inte har bytes- eller ångerrätt för vara som tillverkats enligt dina anvisningar exempelvis inte finns i orginalsortimentet eller som har fått en tydlig personlig prägel samt vara som inte lämpligen kan återlämnas pga. hälso- eller hygienskäl.

Om varan är trasig när du öppnar paketet eller om det blir fel på varan har du, som är privatperson, reklamationsrätt. Reklamation måste dock göras inom skälig tid och senast 2 veckor efter att du upptäckte felet. 

Företag bör undersöka varan i samband med mottagandet och reklamera eventuella fel, trasig vara inom skälig tid. Tänk på att det är hantverk du köper och att mått samt glasyr kan skilja en aning mellan varje produkt och mindre måttskillnader eller skillnader i färg/glasyr kan inte användas i samband med reklamation. 

Privatperson och företag som utnyttjar sin ångerrätt, betalar själv fraktkostnaden för den returnerade varan.

Ett retur- eller reklamationsnummer ska alltid bifogas. Returer och reklamationer utan godkänt retur- eller reklamationsnummer accepteras ej.

Instruktioner:

  • Vi kommer att kontakta dig per e-post så fort din begäran har mottagits och kontrollerats
  • Tänk på att alltid skicka produkten i ytteremballage för att inte skada originalförpackningen.
  • Förpacka godset väl för att undvika skador, sker en skada under returen är det du som kund som får göra en reklamation till fraktbolaget och inte ljungBYljung som ersätter skadad produkt.
  • Produkten skickas direkt till företagsadressen, ej till utlämningsställe. Skickas den till utlämningsställe hämtas returen inte ut och den skickas då tillbaka till dig som kund.


OBS! Returer som skickas in utan godkänt retur- eller reklamationsnummer accepteras ej.

Returadress:

ljungBYljung ceramic

Olofsgatan 36

34144 Ljungby

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.