Småländskt hantverk


Småländskt hantverk handlar om skönhet och estetik men också om kvalité, funktion och hållbarhet. Vackra produkter kan många gånger vara bara, just vackra. Småländskt hantverk är för mig både och. Frukostkålen eller tekoppen ska vara bekväm att hålla i handen, tallrikarna ska få plats i diskmaskinen. Keramiken ska vara slitstark och kunna användas både till vardag och fest. Jag vill också att mina produkter ska gå att variera, gröna tallrikar med vita koppar och en beige salladsskål.

Ofta föds en ny idé av en produkt när jag saknar något, då börjar jag fundera, skissa. Jag gör en prototyp och får ofta göra om.  Att skapa något från grunden tar tid. Från det att jag drejar eller handformar en kruka till färdig produkt tar det minst två veckor för tillverkning, torkning, bränning, glasering och sedan bränning igen. All tillverkning sker i min studio, av mig. Jag har en butik  i anslutning till min verkstad, i bakgrunden kan man se mig dreja eller handforma den keramik som sedan finns färdig att köpa på plats, på hemsidan eller hos utvalda återförsäljare.

Jag brinner för hantverket, det ärliga och hållbara. I en värld där vi så länge konsumerat över våra resurser, utan att fundera över vad vi köper, behöver vi omvärdera vårt sätt att leva. Vi vill veta vad vi köper och hur det tillverkats.

 

Du är alltid välkommen att besöka butiken under dagtid, jag är nästan alltid på plats.

Vill du höra med mig innan - skicka ett mail eller ett dm via instagram.

emma@ljungbyljungceramic.com

@ljungbyljung.ceramic


Vänligen Emma

Olofsgatan 36, LjungbyJavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.