Småländskt hantverk


Det småländskt hantverket handlar om skönhet och estetik men också om kvalité, funktion och hållbarhet. Frukostkålen eller tekoppen ska vara bekväm att hålla i handen, tallrikarna ska få plats i diskmaskinen. Keramiken ska vara slitstark och kunna användas både till vardag och fest. I en nordisk design tillverkas klassisk keramik som är okonstlad och detaljrik. Allt produceras för hand, till största del vid drejskivan.

Ofta föds en ny idé av en produkt när jag saknar något, då börjar jag fundera, skissa. Jag gör en prototyp och får ofta göra om.  Att skapa något från grunden tar tid. Från det att jag drejar eller handformar en kruka till färdig produkt tar det minst två veckor för tillverkning, torkning, bränning, glasering och sedan bränning igen. Det går inte att stressa fram då tork och bränningsprocess tar den tid den behöver.

Jag brinner för hantverket, det ärliga och hållbara. I en värld där vi så länge konsumerat över våra resurser, utan att fundera över vad vi köper, behöver vi omvärdera vårt sätt att leva. Vi vill veta vad vi köper och hur det tillverkats.


Vill du göra ett besök hos mig är du välkommen att höra av dig.

Ljungby ligger utmed E4:an och verkstaden ligger i centrum, ett par kilometer därifrån.


emma@ljungbyljungceramic.com

@ljungbyljung.ceramic


Vänligen Emma

Olofsgatan 36, LjungbyJavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.